Interzóna
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Egyesült magyar filmes fórum!

Ön nincs belépve. Kérjük, jelentkezzen be vagy regisztráljon

FILMVILÁG - általános topik

+5
schanda
sepi
boorman
Beyonder
admin
9 posters

Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Go down  Üzenet [1 / 2 oldal]

1FILMVILÁG - általános topik Empty FILMVILÁG - általános topik Kedd Márc. 20, 2012 2:12 pm

admin

Itt lehet megvitatni a Filmvilágot és a Filmvilág blogot.

2FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Szer. Márc. 21, 2012 11:18 am

Beyonder

Beyonder
Admin

Az áprilisi szám címlapja:

FILMVILÁG - általános topik Fv020410

http://filmvilag.blog.hu/

3FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Hétf. Márc. 26, 2012 2:17 pm

boorman

boorman

Ezúton szeretném jelezni a Filmvilág Blog szerkesztőinek, hogy a Nyócker című műmájer fostalicska... produktum fejlécként való megjelenítése az oldalon nem pusztán a jó ízléssel gyökeresen ellentétes, hanem a legkülönfélébb erkölcsi tanításokkal is, ennek megfelelően fel vagyok háborodva. Evil or Very Mad Exclamation Neutral Sad Shocked Mad Embarassed Rolling Eyes No

4FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Hétf. Márc. 26, 2012 2:30 pm

Beyonder

Beyonder
Admin

Javasolj jobbat az elkövetkező 2 hónap premierjei közül. Lista.

Amúgy a Filmvilág szerkesztősége más véleményen van a filmmel kapcsolatban. Smile

5FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Hétf. Márc. 26, 2012 2:43 pm

sepi

sepi
Admin

Szerintem poén a fejléc.

http://prizmafolyoirat.com

6FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Hétf. Márc. 26, 2012 2:44 pm

boorman

boorman

Beyonder írta:Javasolj jobbat az elkövetkező 2 hónap premierjei közül. Lista.

Javaslok: bármi más!

Beyonder írta:Amúgy a Filmvilág szerkesztősége más véleményen van a filmmel kapcsolatban. Smile

Tisztában vagyok vele, nem is volt egyszerű időszak az életemben.

7FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Hétf. Márc. 26, 2012 2:51 pm

Beyonder

Beyonder
Admin

És azt tudjátok-e, hogy kiről lett mintázva a középső alak?

8FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Hétf. Márc. 26, 2012 3:23 pm

boorman

boorman

Beyonder írta:És azt tudjátok-e, hogy kiről lett mintázva a középső alak?

A Sátánról? Mindenesetre neki biztosan van valami köze ehhez a... mozgóképhez.

9FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Hétf. Márc. 26, 2012 4:51 pm

schanda

boorman írta:

ez komoly? mit utálsz ennyire benne? Smile nem a Sátánban, a Nyóckerben

10FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Hétf. Márc. 26, 2012 5:06 pm

boorman

boorman

schanda írta:ez komoly? mit utálsz ennyire benne? Smile nem a Sátánban, a Nyóckerben

Kevés film van, ami képes annyira felcseszni, hogy ne nézzem végig. A Nyócker és a Pizzás ebbe a körbe tartozik. Mindkettőben mérhetetlenül irritált, ahogy trendik akarnak lenni, és (legalábbis szerintem) látványosan nem sikerül egyiknek sem. Ennél pontosabban nem tudom megfogalmazni. ÉN éreztem magam zavarban, miközben próbáltam végignézni a Nyóckert, pedig az alkotóknak kellett volna felismerniük már a legelején, hogy ezt így nem szabad, lehet... Valami ilyesmi. Hate at first sight.

11FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Hétf. Márc. 26, 2012 5:57 pm

Beyonder

Beyonder
Admin

boorman írta:

Az egyik forgatókönyvíróról, az egykori kritikusról Orsós László Jakabról.

12FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Hétf. Márc. 26, 2012 6:15 pm

scorsesefan

scorsesefan

boorman írta:
schanda írta:ez komoly? mit utálsz ennyire benne? Smile nem a Sátánban, a Nyóckerben

Kevés film van, ami képes annyira felcseszni, hogy ne nézzem végig. A Nyócker és a Pizzás ebbe a körbe tartozik. Mindkettőben mérhetetlenül irritált, ahogy trendik akarnak lenni, és (legalábbis szerintem) látványosan nem sikerül egyiknek sem. Ennél pontosabban nem tudom megfogalmazni. ÉN éreztem magam zavarban, miközben próbáltam végignézni a Nyóckert, pedig az alkotóknak kellett volna felismerniük már a legelején, hogy ezt így nem szabad, lehet... Valami ilyesmi. Hate at first sight.

Csatlakozom, bár én végignéztem még anno moziban, de nagyon nem szerettem.

13FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Hétf. Márc. 26, 2012 6:53 pm

boorman

boorman

scorsesefan írta:Csatlakozom, bár én végignéztem még anno moziban, de nagyon nem szerettem.

Cool

14FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Szer. Márc. 28, 2012 6:32 pm

admin

Az áprilisi tartalom:

BERLIN
Schubert Gusztáv: Fekete éjjel közepén (Fliegauf Benedek: Csak a szél)
Schreiber András: Németleckék, történelemórák (Berlin)
Gyenge Zsolt: Családom és egyéb állatfajták (Berlin)

EMBER AZ ŰRBEN
Az 1960-as években az űrkutatás volt a new black, a tömegkultúra legnagyobb szenzációja, miután a gazdasági fellendülés megteremtette az anyagi feltételeket, a hidegháborús fegyverkezési verseny pedig kellő motivációval szolgált a nagyhatalmak számára. Az űrutazás lehetséges hajtóerejeként a dicsvágy mellett egyre gyakrabban bukkan fel a szükségszerűség: ön- és közveszélyes életvitelünk miatt fajunk túlélése a szemérmetlenül kizsákmányolt földön nem garantálható.

Géczi Zoltán: Hello, spaceboy! (Űrmozik)
Várkonyi Benedek: Ember az űrben (Beszélgetés Almár Iván csillagásszal)
Barotányi Zoltán: Égből hullott mesék (Kataklizmafilmek és tudomány)

TITANIC 100
1912-es elsüllyedése után alig egy hónappal már elkészült az első Titanicról szóló film; a mozi érdeklődése az elmúlt száz évben sem csökkent. Annak ellenére, hogy a legtöbb adaptációt éppúgy balszerencse kísérte, mint a hullámsírba szállt óceánjárót. Az egyik Titanic-film producere így átkozta vállalkozását: „Olcsóbb lett volna leereszteni az óceánt, mint kiemelni a Titanicot.” Az átkot csak James Cameron tényszerű és látványos, ugyanakkor ellenállhatatlanul érzelmes világsikere törte meg 1997-ben.
Hubai Gergely: Száz év ütközései (Titanic-filmek)

EROTIKA
Kelecsényi László: A test szavai (Utazás az érzékek birodalmába – 2. rész)
Harmat György: Előítélet a bőrünk alatt (Pasolini, film, homoszexualitás)

FILMISKOLA
A kortárs egészestés némafilmek nem egyszerűen csak imitálnak egy régi stílust, hanem belekomponálják a jelent, önironikus megoldásokkal jelezve a hajdani fénykor óta eltelt időt. a mai némafilmek az aktuális vizuális trendektől érintetlen monokróm, letisztult stílusukkal, a 3D és CGI korában üdítő minimalizmusukkal paradox módon az újdonság erejével hatnak.
Benke Attila: A nagypapa mozijában (A némafilm utóélete: 1930-1990)
Margitházi Beja: Régi idők új mozija (A némafilm utóélete: 1990-2012)

MESE
Hirsch Tibor: Sorskönyvvel, sorskönyvtelenül (Mese(film)terápia 3.)
Varga Zoltán: Százszor volt, hol nem volt… (Magyar népmesék 1 –100.)

MOZIPEST
Sipos Júlia: „Ebből ismertem meg a Tabánt!” (Ráday Mihály Budapestje)

KÖNYV
Bocsor Péter: Könnyűszerkezetes történetek (Syd Field: Forgatókönyv)
Nagy V. Gergő: Megélhetési mesélés (Robert McKee: Story)

KRITIKA
Kovács Bálint: Boldogság, gyere haza! (Beszélgetés Szirmai Mártonnal)
Baski Sándor: Hófehérke, Bollywoodból (Tarsem Singh: Tükröm, tükröm…)
Sepsi László: Ponyvátlanítás (Andrew stanton: John Carter)

15FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Szer. Márc. 28, 2012 11:07 pm

wurlitzer

szia admin! mi a kedvenc filmed?

16FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Szer. Márc. 28, 2012 11:12 pm

sepi

sepi
Admin

Adminnal én vigyáznék, nem szereti, ha offolnak, aztán ha feldühíted, utánad megy, bárhol is vagy. Durva arc. pale

http://prizmafolyoirat.com

17FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Szer. Márc. 28, 2012 11:38 pm

wurlitzer

én csak jófej akartam lenni Sad új arc, nem tudni róla semmit, gondoltam beszélgetést kezdeményezek vele.

18FILMVILÁG - általános topik Empty Sneak preview Pént. Ápr. 27, 2012 5:17 pm

admin

FILMVILÁG - általános topik Fv0205

TARR APOKALIPSZISE
Schubert Gusztáv: Ítéletidő (Tarr apokalipszise)
Tornai Szabolcs: A ló kérdez (Tarr és az Utolsó Ítélet)
Sipos Balázs: Világvégi zene (A torinói ló nyitójelenete)

HILBILLY-HORROR
A hajdan vendégszeretetükről ismert falusi népek a hetvenes évek óta a népmesék szörnyeinél is iszonytatóbb rémségként jelennek meg a moziban. A városiakat mészárló mucsai rém valójában az urbánus bűntudat fantomképe, a város többszörös erőszakot követett el a vidéken és a természeten.

Kovács Marcell: Zöld pokol (Hillbilly-horror)
Géczi Zoltán: A lét elviselhető könnyűsége (Hillbilly-Amerika)
Varró Attila: Isten háta mögött (A pogány Anglia)
Hubai Gergely: Borzasztó bendzsók bajnokai (A hillbilly-horror zenéje)

MESETERÁPIA
A mesék kerek erdejét az elmúlt évtizedben gyökerestül felforgatták az eredetihez képest egészen másként újramesélt történetek. Az amerikai mozikban újabb és újabb mesehősök tűntek fel, az ogrék, manók és óriások kiszabadultak a családi és gyerekfilmek varázserdejéből, majd megcélozták az érettebb közönséget. A mai mesefilm a monstrumok és a szörnyek vonzerejére

Sepsi László: Mesekönyv és bestiárium (Tömegfilmes tündérmesék)
Varga Zoltán: A kiskakas és a pegazus (Macskássy Gyula felnőttmeséi)

FILMMÚLT
A korai amerikai hangosfilm egyik legjelentősebb rendezőjének műveiről régóta komoly méltatások születnek, élen a Dr. Jekyll és Mr. Hyde rémklasszikusával, Garbo legendás Krisztina királynőjével és a Szeress ma éjjel bravúros musicaljével, Rouben Mamoulian azonban máig nem került a monográfusok, filmtörténészek és műfajteoretikusok figyelmének kereszttüzébe: nagyjából minden századik Hitchcock-kötetre jut egy Mamoulian-könyv.

Varró Attila: Művész és nyelvújító (Rouben Mamoulian – 1. rész)
Lénárt András: Spanyol Hollywood (Samuel Bronston tündöklése és bukása)

FILM ÉS EROTIKA
Kelecsényi László: A test szavai (Utazás az érzékek birodalmába – 3. rész)
Varga Zoltán: A test ördöge (Polanski és Zulawski)

SITCOM
Nánay Bence: Narratív trükkök (Az amerikai sitcom)
Baski Sándor: Székely szerint a világ (Louis C.K.: Lucky Louie / Louie)
Kolozsi László: Jelentés a légkondicionált pokolból (Office – Hivatali tévéfilmregények)
Huber Zoltán: Sóhivatal (Márton István: Munkaügyek)

KÖNYV
Zalán Vince: Kész a leltár? (Sárközy Réka: Elbeszélt múltjaink)

FILM/REGÉNY
Pálos Máté: Tékozló apák (Nick Flynn: Mocsokváros utcáin)
Nagy V. Gergő: Korhadt sorsok (Paul Weitz: Mocsokváros utcáin)

KRITIKA
Orosz Anna Ida: Térhatású kerület-felújítás (Gauder Áron: Nyócker! – 3D)
Varró Attila: Holt mesékből új bazár (James McTeigue: A holló)

A címlapon: Massy Tadjedin: Tegnap éjjel (Keira Knightley) – A Parlux májusi bemutatója.

19FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Pént. Ápr. 27, 2012 8:20 pm

scorsesefan

scorsesefan

Kérdés - az Office-os cikk az angollal és az amerikaival is foglalkozik, vagy csak az angollal?

20FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Vas. Ápr. 29, 2012 2:54 pm

Beyonder

Beyonder
Admin

Inkább általában ezzel a hivatali sitcom-formulával foglalkozik, de a kiindulópont az angol verzió.

21FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Hétf. Május 07, 2012 11:07 pm

Beyonder

Beyonder
Admin

A Filmvilág egyik rendszeres szerzője írt egy ilyet:

FILMVILÁG - általános topik Hubai10

Vaú![img]

22FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Hétf. Május 14, 2012 4:38 pm

Dick Torrance

Dick Torrance

Még csak most bontottam ki a májusi számot, de kellemes meglepetésként ért a "Test ördöge" című írás! A Repulsion és a Possession egyaránt hatalmas kedvenceim, ráadásul ez utóbbi szörnyen keveset van emlegetve. Téma alapján még belevettem volna Altman Images című filmjét, ami szintén kiváló alkotás. Köszönet az írásért Varga Zoltánnak!

http://cinemalcoholic.blogspot.com http://kettonegy.blog.hu/tags

23FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Csüt. Jún. 14, 2012 4:26 pm

Beyonder

Beyonder
Admin

Sneak preview a júliusi számból:

FILMVILÁG - általános topik Spanyo10

24FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Szer. Jún. 20, 2012 4:53 pm

Beyonder

Beyonder
Admin

FILMVILÁG - általános topik Fv120710

25FILMVILÁG - általános topik Empty Re: FILMVILÁG - általános topik Szomb. Júl. 14, 2012 6:14 pm

boorman

boorman

Beyonder írta:FILMVILÁG - általános topik Fv120710

Nem lennék az, aki vagyok, ha nem tenném szóvá az aktuális szám 1-1 rövid cikkével kapcsolatban, hogy

- Mike Gunther távolról sem az első ember, aki követendő példa lehet a kaszkadőrök számára mint rendezővé avanzsáló kolléga: Craig R. Baxley (pl. Jackson, a vadállat), Buddy van Horn (3 Eastwood-film: Bármi áron, Holtbiztos tipp, Rózsaszín Cadillac) és főleg Hal Needham (Smokey és a bandita 1-2., Hooper, a kaszkadőr, Kaktusz Jack, Ágyúgolyófutam 1-2. etc.) már évtizedekkel ezelőtt bizonyított ezen a vonalon;

- Az embervadászban valóban sok szintimuzsika hallható, hiszen ez közismerten nem áll távol sem Michael Manntől, sem a nyolcvanas évektől, de az Iron Butterfly speciel nem használt szintetizátort, ők a saját koruk legmenőbb billentyűs hangszerével, az orgonával nyomultak, beleértve a filmben is felbukkanó In-A-Gadda-Da-Vida c. 1968-as számot is (ami egyébként a legismertebb és legsikeresebb daluk).

Ajánlott tartalom

Vissza az elejére  Üzenet [1 / 2 oldal]

Ugrás a következő oldalra : 1, 2  Next

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.